Keto Risotto z selera z mięsem mielonym.
Latem robiłam zapiekankę z selerem, kalafiorem i schabem na grillu ( przepis na zapiekankę –> KLIK ) . Byłam mile zaskoczona, z smak selera jest nie wyczuwalny. Wczoraj zrobiłam bardzo podobne danie, inny rodzaj mięsa, bez kalafiora z dodatkiem pieczarek – wyszło bosko ❤️
Robię dużo dań w których trę na tarce, seler, kalafior itd. Zajmowało to zawsze dosyć sporo czasu 🙂 Jestem bardzo zadowolona z zakupu tego blendera z różnymi przystawkami –> KLIK . Zdecydowanie przyśpiesza i ułatwia mi gotowane.
Składniki Keto Risotto z selera z mięsem mielonym
Składniki:
– 170 g łopatka wieprzowa – zmielona
– 25 g smalec z skwarkami – najlepiej zrobiony samodzielnie
– 100 g pieczarki
– 250 g seler korzeniowy (waga po obraniu)
– 150 g przecier pomidorowy w kartoniku
– 40 g cheddar wiórki
– sól, pieprz ognisty, papryka słodka, papryka wędzona.
Przygotowanie
Łopatkę smażymy na smalcu, dodajemy potarty seler, potarte pieczarki i przyprawy. Wlewamy około pół szklanki wody, przykrywamy, dusimy pod przykryciem około 15 minut. W razie potrzeby dolewamy wodę. Dodajemy przecier i dusimy pod przykryciem, na średnim ogniu do miękkości warzyw, około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Podajemy posypane cheedarem.
Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl
Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę
Dzięki !
Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku -> KETONAWYK