Keto Curry szpinakowe z dynią i kurczakiem
Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku -> KETONAWYK
Inne przepisy na obiady –> OBIADY
Składniki na 1 porcję
Na 1 porcję:
– 300 g filet z kurczaka
– 300 g dynia Hokkaido
– 20 g olej kokosowy
– 70 g śmietana 30 lub 18 procent – słodka
– 200 g szpinak – liście
– przyprawa curry z dobrym składem
Przygotowanie
Na rozpuszczonym oleju podsmażyłam posolone kawałki filetów z kurczaka. Zdjęłam z patelni. Wrzuciłam pokrojona w kostkę dynię (nie obraną – Hokkaido nie trzeba obierać co jest jej ogromnym plusem 😁).
Na patelnię włożyłam podpieczone filety i szpinak, doprawiłam curry, wlałam niewielką ilość wody, dusiłam pod przykryciem do miękkości dyni. Wyłączyłam palnik, wlałam śmietankę, dobrze zamieszałam i nakryłam pokrywką na około 10 minut.
Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl
Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę
Dzięki !