Keto czekoladowe ciasto z dyni
Idealnie sprawdzi się jako samodzielne ciasto można zrobić polewę czekoladową lub lukier z białego sera.
Sprawdzi się również jako biszkopt do tortu . Na zdjęciach ciasto upieczone w tortownicy o średnicy 23 cm.
Inne przepisy na keto desery –> KLIK
Sprzęt kuchenny
Mikser – jeśli szukacie dobrego miksera, polecam ten model –> KLIK używam prawie codziennie od około 5 lat
Blender – z czystym sumieniem, polecam ten –> KLIK
Składniki Keto czekoladowe ciasto z dyni
– 200 g musu z dyni Hokkaido ( dynia upieczona i zblendowana)
– 50 g mąka Łubinowa ( do kupienia tu –> KLIK )
– 50 g kakao ( do kupienia tu –> KLIK )
– 5 jajek
– 40 g olej kokosowy ( do kupienia tu –> KLIK )
-erytrytol
– 50 g twaróg sernikowy
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno.
Olej kokosowy rozpuścić, zblendować z pozostałymi składnikami.
Gęsta czekoladową masę dodać do białek i miksować na średnich obrotach tylko do połączenia składników.
Wyłożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 25 minut, termoobieg, 180 stopni.
Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl
Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę
Dzięki !
Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku -> KETONAWYK