Keto ciasto cynamonka
Inne przepisy na ciasta –> CIASTA
Sprzęt kuchenny
Mikser – jeśli szukacie dobrego miksera, polecam ten model –> KLIK używam prawie codziennie od około 5 lat
Blaszka 36 cm x 29 cm
Składniki Keto ciasto cynamonka
8 jajek
50 g mąka kokosowa ( użyłam tej –> KLIK )
budyń waniliowy bez cukru ( użyłam tego –> KLIK )
30 g mąka łubinowa ( użyłam tej –> KLIK )
200 g twaróg sernikowy
150 g erytrytol
1 płaska łyżeczka sody
1 łyżka octu jabłkowego ( użyłam tego -> KLIK )
dodatkowo :
50 g masło
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki erytrytol
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić je na sztywno z szczyptą soli i erytrytolem.
Dodać żółtka, zmiksować chwilkę, tylko do połączenia składników, tak by piana nie upadła.
Wmiksować twaróg.
Dodać ocet, sodę, budyń oraz mąkę łubinową, następnie dobrze wymieszać łyżką lub mikserem na małych obrotach.
Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, o wymiarach 36 cm x 29 cm.
Rozpuścić masło, dodać cynamon oraz erytrytol.
Łyżką wyłożyć na ciasto, następnie za pomocą patyczka do szaszłyków 🙂 wykonać wzorki, patyczek należy wkładać głęboko w ciasto, tak by masa maślano cynamonowa wpłynęła troszkę do środka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, termo obieg 30 minut. Obserwować by góra się nie przypaliła. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić do wystudzenia.
Kroić po wystudzeniu.
Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl
Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę
Dzięki !
Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku -> KETONAWYK