Keto Śledzie w sosie śmietankowo koperkowym
Przepisy na keto pieczywo –> KLIK
Składniki na 1 porcję
Śledzie w śmietanie na 1 porcję:
– 200 g śledzi odsączonych
– 100 g kwaśnej śmietany 18%
– 50 g kwaśnego jabłka
– 40 g czerwonej cebuli
– garść koperku
– sok z cytryny lub ocet jabłkowy
– 1 łyżka erytrytolu
Przygotowanie
Śledzie odsączyć, jeśli są mocno słone wymoczyć. Moje były w sam raz. pokroić na kawałki. Wrzucić do miski, dodać:
– potarte jabłko
– erytrytol
– śmietanę
– pokrojoną cebulkę
– poszatkowany koperek
Wymieszać, doprawić do smaku octem jabłkowym lub sokiem z cytryny. Wymieszać o wstawić na kilka godzin do lodówki by smaki dobrze się przegryzły.
Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl
Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę
Dzięki !
Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku -> KETONAWYK