Dwu kolorowy keto sernik z białym makiem.
Inne przepisy na ciasta –> KLIK
Sprzęt kuchenny
Mikser – jeśli szukacie dobrego miksera, polecam ten model –> KLIK używam prawie codziennie od około 5 lat
Blaszka o wymiarach 28 cm 24 cm np. ta –> KLIK
Składniki Dwu kolorowy keto sernik z białym makiem
1 kg twaróg sernikowy
8 jajek
50 g masło
100 g biały mak – do kupienia tu — > KLIK
30 g kakao ( polecam świetne kakao –> KLIK )
budyń waniliowy bez cukru ( użyłam tego –> KLIK )
180 g erytrytol ( używam tego –> KLIK )
Przygotowanie
Blaszkę o wymiarach 28 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło rozpuścić, lekko przestudzić.
Wszystkie składniki ( oprócz kakao) włożyć do misy miksera, zmiksować do rozpuszczenia erytrytolu na średnich obrotach.
Ciasto podzielić na dwie równe części.
Do jednej porcji dodać kakao, zmiksować.
Kakaową warstwę wyłożyć na blaszkę, następnie delikatnie wylać drugą połowę ciasta.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 stopni, termo obieg, piec 60 minut.
Po upieczeniu, wyłączyć piekarnik, zostawić ciasto na kolejną godzinę, nie otwierać drzwiczek piekarnika.
Wyjąć ciasto, zostawić do zupełnego wystudzenia.
Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl
Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę
Dzięki !
Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku -> KETONAWYK