Keto kruche ciasto z rabarbarem pianką i kruszonką
CIASTA DESERY

Keto kruche ciasto z rabarbarem, pianką i kruszonką

Keto kruche ciasto z rabarbarem pianką i kruszonką

Keto kruche ciasto z rabarbarem pianką i kruszonką.

Ciekawe informacje odnośnie poddawania mąki migdałowej obróbce termicznej przeczytasz tu –> KLIK

Inne przepisy na keto ciasta –> KLIK

Składniki

Kruche ciasto

200 g mąka migdałowa ( użyłam tej –> KLIK )

6 żółtek

100 g smalec

100 g erytrytol ( użyłam tego –> KLIK )

Pianka budyniowo serkowa

6 białek

1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru ( użyłam tego –> KLIK )

100 g erytrytol ( użyłam tego –> KLIK )

szczypta soli ( używam tej soli –> KLIK )

50 g olej kokosowy ( użyłam tego –> KLIK )

200 g twaróg sernikowy

Dodatkowo

Rabarbar 2 łodygi (u mnie 140 g) – spokojnie można dać 3

Przygotowanie Keto kruche ciasto z rabarbarem pianką i kruszonką

Kruche ciasto

Wszystkie składniki na ciasto dobrze zagnieść, można ręcznie lub przy pomocy miksera – końcówka do wyrabiania ciasta ( polecam ten mikser –> KLIK )

Ciasto podzielić na 2 części (1/3 i 2/3)

Mniejszą część zawinąć w folię, wstawić do zamrażarki.

Większą częścią ciasta wylepić blaszkę (28 cm x 24 cm), wyłożoną papierem do pieczenia, następnie ciasto należy ponakłuwać widelcem, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, termo obieg 15 minut. Ciasto po upieczeniu wyjąć i odstawić do zupełnego wystudzenia.

Gdy spód będzie wystudzony, można rozpocząć przygotowania pianki.

Klocki na Ceneo

Pianka

Białka ubić z szczyptą soli i erytrytolem na sztywną i błyszczącą pianę.

Olej kokosowy rozpuścić. Wmiksować do białek, miksować chwilkę, tylko do połączenia składników.

Wmiksować twaróg sernikowy, miksować , chwilkę, tylko do połączenia składników.

Dodać budyń, wymieszać łyżką.

Gotową piankę serkową wyłożyć na kruche ciasto.

Suplementy diety na Ceneo

Rabarbar

Rabarbar pokroić w plasterki, następnie równomiernie rozłożyć na piance, delikatnie wciskać w piankę.

Kruszonka

Wyjąć ciasto z zamrażarki, zetrzeć na tarce na dużych oczkach na górę ciasta.

Pieczenie

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, 40-45 minut.

Wyjąć z piekarnika, zostawić do zupełnego wystudzenia.

Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl

Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę

Dzięki !

Zapraszam na kawę

Możesz również polubić…

2 komentarze

  1. Elżbieta says:

    Najlepsze przepisy jakie można sobie wymarzyć, wszystko jest pyszne i łatwe do zrobienia 🙂

    1. ketonawyk says:

      Witam serdecznie, bardzo mi miło <3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *