Keto Pomarańczowy sernik na zimno z dynią
CIASTA BEZ PIECZENIA DESERY

Keto Pomarańczowy sernik na zimno z dynią

Keto Pomarańczowy sernik na zimno z dynią

Keto Pomarańczowy sernik na zimno z dynią czyli przemycenia warzyw do keto deseru.

Siłownia i fitness - wybierz na Ceneo.pl

Składniki

500 g twarogu sernikowego
100 g śmietany 30 %
450 g musu z dyni hokkaido ( dynia upieczona i zblendowana – razem z skórką)
40 g żelatyna w proszku
naturalny aromat pomarańczowy np. ten -> KLIK
erytrytol
150 g wody

Klocki - zobacz na Ceneo

Przygotowanie

Żelatynę zalewamy wodą (150 g) do napęcznienia.

Twaróg, śmietanę, erytrytol oraz aromat pomarańczowy miksujemy na puszystą masę.

Żelatynę podgrzewamy, ciągle mieszając, wlewamy do dyni, blendujemy.

Ciągle miksując, dodajemy dynię z żelatyna do masy serowej. Miksujemy kilka minut, masa zacznie lekko gęstnieć.

Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, folia spożywczą, lub do foremki wysmarowanej tłuszczem – w tym wariancie najlepiej przed wyciągnięciem na chwilkę zanurzyć foremkę w ciepłej wodzie – odchodzi bez problemu.

Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Na ciasto idealnie sprawdzi się polewa czekoladowa.

Np . 50 g masła – rozpuścić na malutkim ogniu, zdjąć z ognia, dodać 50 czekolady min. 50 %, mieszać do czasu rozpuszczenia czekolady. Można dosłodzić zmielonym erytrytolem.

Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl

Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę

Dzięki !

Zapraszam na kawę

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *