Dynia Hokkaido faszerowana mięsem mielonym 
KOLACJE OBIADY

Dynia Hokkaido faszerowana mięsem mielonym 

Dynia Hokkaido faszerowana mięsem mielonym 

Dynia Hokkaido faszerowana mięsem mielonym to kolejny przepis na sycące ketogeniczne danie, świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i na kolację.

Mała lub średnia dynia Hokkaido – u Nas średnia pokrojona na 3 części / łódeczki.

Inne pomysły na obiady –> KLIK

Grille ogrodowe - zobacz ceny

Dynia Hokkaido faszerowana mięsem mielonym

Składniki na farsz 1 z 3 łódeczek:

– 180 g mielonej łopatki lub innego mielonego mięsa
– 40 g cebula poszatkowana
– 10 g oliwa z oliwek
– sól, papryka wędzona, pieprz ognisty, papryka słodka

Wszystkie składniki dobrze wymieszać i nadziać połówkę lub , jak u mnie łódeczkę.

Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni termo obieg – około 40 minut.

W czasie gdy dynia z farszem się piecze przygotowujemy sos ( składniki na 1 z 3 łódeczek)

– 150 g przecier pomidorowy z kartonika
– 2 ząbki czosnku
– 6 g oliwki pokrojone w plasterki
– sol
– pieprz
– oregano
– 20 g smalec z skwarkami

Na smalcu podsmażyć czosnek. Dodać przecier, przyprawy i oliwki. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Wyjąć dynię, posypać cheedarem (40g), na górę wyłożyć gorący sos.

Na zdjęciu 1 z 3 z 3 łódeczek – przekrojona na pół.

Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl

Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę

Dzięki !

Zapraszam na kawę

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *