Keto ciasto z kokosowym nadzieniem, czarnymi porzeczkami i fioletową galaretką herbacianą
CIASTA DESERY

Keto ciasto z kokosowym nadzieniem, czarnymi porzeczkami i fioletową galaretką herbacianą

Keto ciasto z kokosowym nadzieniem, czarnymi porzeczkami i fioletową galaretką herbacianą

Sprzęt kuchenny

Do przygotowania biszkoptu niezbędny jest mikser – ja od paru lat używam tego –>KLIK

Tortownica o średnicy 26 cm

Składniki i przygotowanie

Biszkopt bambusowy na maśle ❤️
Tortownica 26 cm

5 jajek
20 g błonnik bambusowy
50g masła
2 łyżki erytrytolu

Grille ogrodowe na Ceneo.pl

Białka oddzielić od żółtek.
Ubić na sztywno z erytrytolem i szczyptą soli.
Miksując dodawać po 1 żółtku.
Miksując dodać rozpuszczone masło.
Przesiać przez sitko mąkę bambusową, dokładnie wymieszać łyżką.
Wyłożyć na tortownicę wyłożona papierem do pieczenia – piec 30 minut – góra dół – 180 stopni.

Masa kokosowa
800 ml mleko kokosowe z puszki (z lodówki)
Erytrytol
30 g żelatyna
Naturalny aromat waniliowy
200 g czarnej porzeczki lub innych owoców

Gęsta część mleczka ubić z erytrytolem i aromatem waniliowym.
W płynnej części, podgrzanej, rozpuścić żelatynę.
Miksując dodać do mleka kokosowego.

Galaretka
2 łyżki kwiatów klitorii (do kupienia tu —>klik )
500 ml wody
20 g żelatyny
Erytrytol
Sok wyciśnięty z 1 cytryny
Opcjonalnie aromat pomarańczowy 🍊

Sparzyć herbatę, przecedzić, dodać sok z cytryny, erytrytol, skosztować ☺️ dodać żelatynę, rozmieszać, odstawić.

Suplementy diety - sprawdź opinie

Biszkopt przekroić na pół, wyłożyć połowę masy kokosowej.
Wyłożyć drugą część masy oraz porzeczki. Wstawić do lodówki do stężenia, galaretka w tym czasie przestygnie.
Wylać galaretkę, wstawić do lodówki do stężenia.

Jeśli przepis się podobał i chciał(a)byś wesprzeć rozwój ketonawyk.pl

Możesz postawić mi kawę, klikając w poniższą grafikę

Dzięki !

Zapraszam na kawę

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *